Sudilah menjadi teman

Jumaat, 12 Februari 2010

Kemaruk Pasang Awning...

Bukan awning tingkap ye..Ni awning tudung. Sejak dua tiga hari ni kemaruk memasang awning pada tudung anak-anak.. At first sajelah nak try buat awning tudung (dan pada awalnya fail jer..)Setelah try beberapa kali (bermakna telah gigih menetas benang berkali-kali jugak ...) Akhirnya berjaya jugaklah..

Kalau tak cantik sangat pun takpe, tiada menjadi hal punyelah..anak-anak tak pandai nak komplen lagi. "Siapa berani komplen sila mara kedepan satu langkah..."(sambil membulatkan mata).Keputusannya nobody sanggup kedepan ,malahan masing-masing larik trus masuk bilik...

Kalau tudung untuk diri sendiri, mama beli jer kuang3..nampak sgt jahitan tak berapa nak cantik lagi..he3

Nanti kalau rajin, gambar akan diupload kemudian..(rajin ker mama ???)

Moral of the story: Usaha tangga kejayaan..walaupun anda perlu menetas jahitan dan menjahitnya berkali-kali..InsyaAllah akan berjaya juga..

Petang ni nak ajak ayah pergi Nagoya untuk beli kain lycra lagi..(boleh kan ayah??sambil kelip2 mata....)

14 ulasan:

Tirana berkata...

Nanti tunjuk gambar ye...Kak tirana pun berminat sebenarnya nak buat tapi kainnya tak beli lagi.. Malas betul nak pergi kedai kain.

kakchik berkata...

kakchik pun nak tengok juga hasilnya walaupun kakchik tak suka pakai tudung yg ada awning tu. untung org pandai menjahit ni.

azieazah berkata...

Tahniahh.. lama-lama pasti bertambah cantik dan kemas...

Bb Hussain berkata...

rajin nyer akak..takper2..lama2 pasti ok punya..jangan lupa yer upload gambar

Rash berkata...

ader jual ker kain jenis tuh?
upload la gamba mama.. nk tgk cmne nk buat..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..bersama-samalah kita cuba menjahit awning..he3

zureen @ mama berkata...

Nanti kalau zureen tak segan ambil gambar tudung yg tak semengah tu..akan di uploadkan..he3

zureen @ mama berkata...

Sama-samalah memberi semangat tanda sokongan..he3

Thanks Kak Azie..

zureen @ mama berkata...

Bibi..tunggguuuu...

zureen @ mama berkata...

Rash...ada jual kat kedai kain..

Kak Zureen beli kat Nagoya Carefour Subang Jaya ni..

h4ni3 berkata...

ingatkan kemaruk pasang awning kat mata.. hihi

zieha berkata...

semakin kreatif..bagus..tapi..nak la tgk gambarnye...hehhee

zureen @ mama berkata...

Musim mengawning..he3

zureen @ mama berkata...

Tunggu ye Kak Zieha..akan muncul gambarnya nanti..he3

InsyaAllah..