Sudilah menjadi teman

Rabu, 17 Februari 2010

Hari Ini , Hari Apa???

Shamel bersiap sedia untuk memancit di Wet World



Sila baca perkataan dibawah ikut lenggok bunyi iklan ribena ye..(untuk dapatkan feel yg sesuai..he3)

"Hari ini hari apa??..Jerit kuat-kuat jawapannya ialah "Hari yang ceria"

Cuti ni memang best sangat sebab family Pak Uteh datang ke Shah Alam..Banyak aktiviti yang kami lakukan bersama-sama sekeluarga..Family mama, family mak Ana, Family Pak Baha , Cik Udin ,Cik Adi dan tetamu jauh iaitu Family Pak Uteh berkumpul disini..

Sangat meriah bila sesekali meluangkan masa bersama-sama begini..

Aktiviti makan-makan seperti biasa tak boleh ditinggalkan..sambil berborak kami makan dan makan dan makan ..(mama selaku tuan rumah perhimpunan kali ni..jadi chef dapur tak bertauliah..)

Kami juga ada buat BBQ pada malam kedua Pak Uteh and family tidur disini..seronok bila dapat buat aktiviti beramai-ramai..Berbagai-bagai makanan panggang spt ikan ,udang,ayam ,sosej (actually ada juga beli sotong but tak sempat panggang kerana masa sangat mencemburui kami..tanpa sedar dah pukul 10 mlm..).Next time kami bercadang nak pasang khemah dihalaman rumah (saja utk dapatkan feeling ala-ala camping gitu..he3)

Kami pun ada pergi Wet World Shah Alam...(first time pergi walaupun dah duduk sini 13 tahun..huhuhu).;;Not badlah kat sini..best jugaklah..(tapi mama tak mandi sbb jadi tukang jaga beg saje..)


Harap next time kita boleh berkumpul sebegini lebih kerap..Dan lebih ramai ahli family dapat join sama..

Sebagai ingatan dihati kita semua.."Ohana means family...Family means nobody is left behind or forgotten.."

8 ulasan:

xiiinam berkata...

Selamat bercuti....jerit kuat-kuat!

dori-mori berkata...

Oh, rabu dah?....

Bb Hussain berkata...

seronok bercuti erk kak..bila dah bersam2 family ramai2..mmg best..

zureen @ mama berkata...

Cuti dahpun berakhir Ck Lah..

Tapi tak sabar tunggu cuti yang akan datang..lalalala..

zureen @ mama berkata...

Kejap jer cuti dah habis kan??

zureen @ mama berkata...

Bibi..menghabiskan masa bersama family memang best...

I*K*T*I*R*A*F berkata...

salam ziarah.. ;)

seronoknya! mmg best kalau dapat bersama kan?

Princess Liyana berkata...

Seronoknya shamel..uhuhu