Sudilah menjadi teman

Selasa, 16 Mac 2010

Malu Makcik Tau..

Malam ni kawan ayah nak datang untuk bincang pasal renovation rumah..So mama pun dengan semangatnya buatkan apam coklat (ambik resepi dari internet seperti biasa...but memang sedap rasanya tau..)

Walau bagaimanapun sesuatu yang tidak disangka-sangka telah terjadi..GAS HABIS ketika apam dalam proses mengukus..Kawan ayah pun tup tup sampai awallah pulak ..Dah terbau agaknya aroma apam mama tu..

Kesian tetamu yang dapat ambil bau sahaja..terpaksa mama buat roti tuna sebagai gantinya..Maaf ye Encik Wan..(malunya mama rasa nak kunci diri dlm bilik..overlah tu..)

Nanti kalau Encik Wan datang lagik..kami jamu Apam Besar Punya..Banyak2..ok (rasanya apam tu telah menjadi kueh lompang..waaaaa..sedih..)

9 ulasan:

black_mel berkata...

mama...nk rasa kuih lompang..hehe..

zureen @ mama berkata...

Nak berapa ketul ???10 cukup tak??he3

LaDy Bit berkata...

hehe~ mcm kakak sy, suke sgt maen masak2...hehe~
suke tgk rachel ray & martha stewart..
then, cube resipi baru..hehe~

**latest, buat bread kali kedua, tp jadi mcm bengkang..haha~

zureen @ mama berkata...

KIta serupa Lady Bit..takpe2 lama-lama nanti pandailah...he3

Bitter Sweet berkata...

mama, ada ker diorang bertanya/berbunyi pasal bau yg harum semerbak tu :D

klu takde, sure diorang wonder mama masak apa kan? tup tup bau wangi tu rupanya roti tuna..hehehe

Alynn Notnot berkata...

takde rezeki la tu :P

zureen @ mama berkata...

Biiter sweet..nasib baik tak berbunyik..tapi tetamu tu ada masuk dapur..huhuhu

zureen @ mama berkata...

Alynn..kita cuba lagik esok..he3

zulaikha berkata...

bila masak lain kali share2 la kesini ye.. hehehe..