Sudilah menjadi teman

Selasa, 9 Mac 2010

Nak duduk umah sahaja???

Agaknya tahap kebosanan yang tinggi telah melanda Shamel..Bosan terpaksa mengikut mama yang bekerja sebagai driver terhormat ni..Yelah asyik keluar masuk dari pagi sampai ke petang..

So pagi tadi masa keluar untuk mengambil Hani pulang dari sekolah KAFA..Maka berkata-katalah si bongsu dengan nada tak puashati..

Si Shamel :- Amel nak duduk umah jelah..
Si Mama: Mana boleh duduk rumah sorang-sorang..nanti shamel takde kawan..

Lama jugalah memujuk Shamel untuk masuk kereta pagi ni..(hangin mama..dahlah cuaca tengah panazzz..)

Actually sebenarnya kesian jugak tengok co-driver mama ni..tapi nak buat camne..Kena juga ikut (nanti kita beli aiskrim ye..)

Moral of the story:- Ayah tolong naikkan elaun mama ye..bonus 2 bulan (he3..ada kaitan tak...??)

9 ulasan:

kakchik berkata...

salam zureen.
shamel dah bosan kot hari2 dok tengok dan alami rutin yang sama. mungkin zureen kena letak sesuatu yang menarik dan berbeza dalam kereta yang dapat menarik minat shamel. kesian co-driver. nak drive tak boleh hehe.

zureen @ mama berkata...

Rasanya nak penuhkan kereta dgn buku2 atau bawak sahaja notebook kesayangannya bersama... :)

Tirana berkata...

Jangan kata budak2, kak tirana yang dewasa ni pun dah jemu kena keluar masuk tapi dah terpaksa..hehehe..Buat macam Chik kata, bagi kat dia sesuatu yang menarik masa dalam kereta..

xiiinam berkata...

Sesekali dia jadi P.A driver yang setia tu....upahlah ais pong atau coki-coki....tentu tak boring..he..he..

ain berkata...

honey pun sama gak le, membesar dlm kete. sbb tu dlm kete akak ada mainan dia, ada mags, ada bantal n buku n pensil utk honey tak bosan. but strictly no food!!hehe

pd akak, naikkan allowance tu ada kaitan sbb tu semua upah penat nak layan kerenah anak2 ni. eerrk..berkait ke..???

zureen @ mama berkata...

Tengok dok fikir nak berikan apa ni..he3

zureen @ mama berkata...

Ck Lah kalau upahnya coki-coki..zureen pun nak jadik co.drebar..he3(best tau coki-coki tu..)

zureen @ mama berkata...

Kak Ain..sanagtlah berkait rapat...hahaha..

Ku Tak Sempurna berkata...

musim panas ni, mmg best duk kat umah je...

.
.

errr... klu dpt bonus jgn lupa share :D