Sudilah menjadi teman

Rabu, 10 Mac 2010

Please, Please,Please...Kamu Jangan Nakal..

Pucat muka mama pagi..kalau ditoreh tak berdarah agaknya..Shamel pagi-pagi ni dah buat mama geram ok..grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrram ..

Alkisahnya , pagi tadi masa mama keluarkan Sara dari kereta untuk hantar masuk ke pintu tadika yang tak sampai 2 meter jaraknya itu...Shamel telah mendapat idea yang "baik punya"..Dia lock pintu kereta dari dalam....Waaaaaa..camne mama nak masuk dalam kereta ni..Panik mamanya sebentar..Bila disuruh bukak lock, buat-buat tak faham dan buat-buat tak dengar..(dia tak tahu yang mamanya dah terjerit-jerit kat luar suruh bukak lock pintu..)

Orang lain dah memandang-mandang.(apa pandang-pandang..buat-buat eksyenlah pulak padahal dah nak nangis..wakakaka..)

Akhirnya bila mama buat muka geram, barulah dia buka dengan senyum simpulnya..Grrrrrrrr , nasib Shamel baik sebab mama dah sarapan pagi tadi sebelum keluar..KALAU TAK SHAMEL BAKAL JADI SARAPAN MAMA PAGI NI..

Moral of the story :Sila tanggalkan kunci dan bawa sekali..walaupun dekat

(Pagi ni mama belikan Choki-Choki seperti yang Ck Lah cadangkan for co-drebar..he3)

24 ulasan:

diLL berkata...

mak aiyh~ bahaya3.. nakal tul dak kcik tue eah.. isk3.. saje je nk gurau2 dgn mama dia d pagi ari~

zureen @ mama berkata...

dill..rasanya macam nak gigit jer budak kecik tu..hr3

sasha* berkata...

klik nuff era akak.cbox tak boleh view nape ntah :)

Tirana berkata...

Dah dapat pengajaran ye..hehehe..jangan sekali-kali buat macam tu lagi.. Bahaya tinggal kunci kat dalam kereta. Kalau anak-anak tak ada dalam kereta pun, takut pencuri kereta bawak lari kereta tu.... lagi kelam kabut kalau dia bawak lari dengan anak-anak sekali. Na'azubillah..minta simpang jadi macam tu.

kaChaNG_dEwa berkata...

hahaa..saja la tu nak gurau ngan mama d pagi ari.naseb mama dia cool kan.cbox xblh view la sist.apa2 pon kachang dah klik era tu

yuka berkata...

saya penah alami kes lock pintu mcm tu masa kat r&r tapah...anak saya dgn anak kakak 4 org semuanya bawah umor 4 tahun terkunci...nasib baik dibantu oleg org ramai...

zureen @ mama berkata...

Sasha tadi memang ada problem sikit dgn cbox tu..

Kak Zureen trus tukar yg baru jer..

zureen @ mama berkata...

Kak Tirana..memang betul2 pengajaran buat Zureen..

zureen @ mama berkata...

Thanks Kacang..

Nasib dia baik sbb mamanya dah sarapan..

zureen @ mama berkata...

Yuka..kak zureen pun dah start terjerit2 manja tadi..nasib baik kejap jer dia bukak..

Itupun lepas kak zureen beliakkan bijik mata mcm nak mkn org..he3

ain berkata...

pernaha gak terjadi kat akak, masa tu wanie kecik lg, baru 2 tahun, dia terlock pintu kete masa akak isi myk. punyalah gabra akak, menangis2 sampai, nasib attendant myk tu call kwn dia mekanik dtg tlg bukakkan pintu. aduhaiii...since then akak mmg bukak tingkap belakang bila isi myk.takut terjadi lagi.

Muhammad Ijam berkata...

uihhh... ganaz nye mama shamel nie...
ilek2... ahaha

Manjakusayang berkata...

bahaya yer mama... nanti kalo ummi pandai drive ummi sentiasa ingat pesan mama tu! Anak2 ni kadang2 tak terlangkau fikiran kita akan tindak tanduk mereka kan!

zureen @ mama berkata...

kak Ain..zureen pun ada gak fikir nak korek tingkap tu tadi..he3

zureen @ mama berkata...

Ijam..takdelah ganas sgt..(yang ganas lagi masih ada..he3)..

Ala-ala digimon...Mama bertukar menjadi Mamamon..(baru ngeri kot..)

zureen @ mama berkata...

Ummi ..kadang-kadang budak2 ada idea yg tak terfikir dek kita yg dewasa ni..

Mummy Chubby berkata...

uishh!!bahaya tuh...mummy kalo xtanggal kunci, mummy akan buka tingkap kete..manala tau kot2 jadi pape...sama2 la kita jadikan pengajaran k..huhu

siti nurkhijah berkata...

ct penah tengok kejadian cam ni kat petronas... emaknya beli brg lam kedai lama sgt sampai anak tertido ngan pintu lock so pakat ramai2 goyang keta tu kasi anak bangun buka lock...

noor afzan berkata...

isk2..
kes naya betul la shameel..
sian kat mama dia..
huhu..

zureen @ mama berkata...

Lain kali kena lebih berhati2..Thanks mummy chubby..

zureen @ mama berkata...

Kenalah lebih berhati2..Thanks CT

zureen @ mama berkata...

Noor Afzan...memang kesian mamanya..he3

Afnie Roslan berkata...

bahaya tu...sib la tau nk bkk lock tu

I*K*T*I*R*A*F berkata...

fuh.nasib baik x jadi ape2,bahaya tuuuu..