Sudilah menjadi teman

Khamis, 18 Mac 2010

Nasib Orang Yang Mengikut..

Semalam seperti yang dirancang ,Hani pergi dentist untuk cabut gigi yang berlapis , punyalah happy dia sewaktu keluar rumah (maybe dia ingat pergi dentist macam pergi shopping agaknya...he3).Masa saat-saat akhir nak keluar rumah ,ayah ajak Zati untuk check gigi sekali ..Dia ok jer bab memfollow orang keluar ni..

Nak dijadikan cerita Hani kena cabut sebatang gigi (itupun doktor kata giginya memang dah goyang sesangat pun..so memang takde masalah nak mencabutnya pun..). Agaknya sekali tarik je dah tercabut (keluar bilik doktor pun muka still ceria shj..huh?)==

Akhirnya sampai turn Zati plak..ingatkan nak check saja pada mulanya..BUT after check, dentist kata kena cabut pula coz ada gigi yg dah berlapis juga...Yang kesiannya Zati kena cabut 2 batang gigi disebelah kanan...(kesian anak pompuan sorang ni..tahan2..mana ada sakit..he3). Dan seminggu lagi kena datang balik untuk cabut sebatang lagi gigi disebelah kiri pulak....

Mama ada juga bertanya kepada dentist tu, awat tak cabut sekaligus 3..Katanya kesian kalau cabut semua sekaligus, susah nak makan nanti (at least sekarang still boleh kunyah slow2 sebelah kiri..)

Jadi next week kita akan jumpa dentist lagi ok...(mama tengok doktor bius gigi Zati pun dah seriau..punyelah besar dia punya jarumm..huhuhu)

10 ulasan:

Manjakusayang berkata...

huhuhu...cabut gigi? tak nak...

azieazah berkata...

Dah takda gigi nak cabut.. hehehehe...

si para para berkata...

waaa gigi ni nk kena repair jugak...takutnya..jarum besar.....

zureen @ mama berkata...

Cabut gigi? Zureen pun tak nak..he3

zureen @ mama berkata...

Kak Azie..pakai gigi palsu tak payah cabut gigi..

Embah zureen pun pakai gigi palsu(cantik jer tersusun..pun putih jer..)

zureen @ mama berkata...

Si para-para..jarum bius ,memang besar jugaklah..seriau tgk..(tiba2 rasa nyilu gigi ni..)

chemay berkata...

sian zati..
tp x pe..
dye cam kuat je
heheh

zureen @ mama berkata...

Chemay..zati memang tahan lasak sikit..(tapi mamanya..hmmm..)

CikMelur berkata...

cabut gigi memang sakittt..

naseb baek gigi dah tak rosak lagi. :D

zieha berkata...

salam zureen...per khabar..round sekali baca kisah gigi..hehehe:)
sorry lama tak jenguk..anyway nice story :)