Sudilah menjadi teman

Selasa, 15 Jun 2010

Bila Hanya Tinggal Baju Sahaja....


Semalam ayah tunjukkan mama sesuatu yang agak mengerikan jugalah (maybe ngeri bagi mama jer..huhuhu)

Beriya-iya ayah ajak mama pergi bahagian belakang stor rumah..rupa-rupanya nak tunjukkan kulit ular yang tertinggal dekat pagar...Sangat mendebarkan sebab ukurannya agak panjang dan lilitannya agak besar jugak..

Tapi mama suspek mungkin baju tinggalan Si Ular Tedung...(erkkk Encik Ular Sawa ada ganti -ganti baju tak??).Entah kat manalah Encik Ular itu sekarang agaknya...Mungkin dah kembali semula dalam kawasan tanaman padi jiran belakang rumah yang ketinggiannya dah hampir sama dengan pagar umah dia..

Entah bilalah jiran belakang ni nak potong rumput dan semak itu agaknya..Kalau Encik Ular buat party dalam semak pun tak perasan punyelah..Yang takutnya ialah kotnya Encik Ular ajak rakan-rakannya melawat kawasan berdekatan ,termasuk umah ni..waaaaaa..fobia memikirkannya...

Nota untuk rakan-rakan: Ada apa-apa petua tak untuk hindarkan Encik Ular itu????

8 ulasan:

ain berkata...

ular salin kulit la tu ye. aduhai zu..klu akak, mau tak senang duduk bila tau ada ular sekitar kaw umah. got to do something dear for safety reason. very sorry akak tak de any petua bab2 ular ni.

azieazah berkata...

Biasanya rumah kampung memang ada kemungkinan ular melintas kalu belakang rumah semak samun macam sarang...

Jangan biar semak. Itu jer cara.

zureen @ mama berkata...

Actually zureen pun dah panas punggung jugak ni..

zureen @ mama berkata...

Macamanalah nak beritahu jiran belakang umah ye, suruh tebang rumput dan semak samun cepat-cepat...

Sudah bimbang ooo...

pak long berkata...

salam..
fuhhh saspen oo tengok sarung ulaq...

zureen @ mama berkata...

Pak Long kalau terserempak pemilik baju tu gerenti lagi suspen...huhuhu

[z@ck] berkata...

erk..takut gila..
klu boleh tutup segala lubang..takut dia boleh tmbus masuk dalam rumah

Ku Tak Sempurna berkata...

opocot!!!!

.
.

adoilaaa... awat tunjuk baju dia.. errr..


.
.


balik dulu la eh... ngeriiiii