Sudilah menjadi teman

Selasa, 1 Disember 2009

Aktivivti Mempacking Baju..

Sekarang sesi mempacking baju bermula semula..Nak pergi kelantan ni (jauhnya...).Baju yang nak dibawa mesti cukup dan tak boleh terlebih-lebih (memberatkan kereta jer...).

Baju yang nak dibawa mesti RINGAN,NIPIS(tapi tak jarang) dan SENANG KERING..Setiap anak-anak bertanggungjawab untuk mempacking baju sendiri (jadi kalau ada kes tak cukup baju..hmm sila salahkan diri sendiri ye..he3).Tapi Shamel dan Sara mama yg tolonglah , kalau tak entah apa-apa baju yg dimasukkannya.Ini adalah antara cara untuk mengajar anak-anak konsep TANGGUNGJAWAB DAN BERDIKARI...(but still under pemantauan mama ..)

Sibuk suruh anak-anak packing baju..Baju mama dan ayah pun masih belum berpacking lagi. Hari ni ,mama kena call adik-adik mama yg bertuah tu untuk dapat confirmation samada nak berkonvoi atau jalan asing-asing shj..(sayang benar mereka akan kredit masing2...gigit karang grrrrrrr..).

Sambil-sambil packing baju ..mama ambil sedikit masa untuk klik2 nuffnang kawan2..he3

8 ulasan:

Tirana berkata...

Time nak packing ni la pening kepala..kena congak berapa helai baju nak kena bawak dan macam2 lagi..hehehe

ammadis berkata...

Waah siap-siap vakansi rupanya....

Have nice vacation... Hope you and yours will be enjoy kan laaah....

(ammadis.web.id)

zureen @ mama berkata...

Betul tu Kak Tirana..

Pening kepala dibuatnya walaupun dah buat list barang..

Takmo bawah terkurang atau terlebih..he3

zureen @ mama berkata...

Hantar pengantin sambil jalan cuti-cuti malaysia..

Salam perkenalan ammadis

xiiinam berkata...

Ha..ha...selamat mempacking...Jangan sampai tak cukup spender nanti!





Masa anak-anak kecik dulu, ckLah bungkus setiap pasang baju dan catatkan mahu dipakai bila...pagi-petang-malam...atau bila darurat. He..he..

yott berkata...

...nak pergi cuti2 malaysia ye..selamat berholiday...drive carefully..btw i dah klik tadi..

DilOt berkata...

cuti2 malasyia eh...kalau dapat berkonvoi dengan sedare mara mesti lg best..

POSH76 berkata...

wow nak gi jenjalan yer...best nyer enjoy ur vacation yer