Sudilah menjadi teman

Ahad, 13 Disember 2009

Selamat Bertunang Pakcik Udin...

Sabtu lepas mama sekeluarga bersama mereka yg lainnya..Bertandang ke N9 atas urusan meminang anak dara idaman hati untuk Pakcik Udin.

Actually pagi hari tu , mama dan mak Ana baru terhegeh-hegeh nak buat sireh junjung..Pagi tu baru pergi pasar carik daun sireh dan bunga ..(nak fresh punye pasallah ni...kuang3). Memandangkan dah disuruh (terpaksa) buat sireh junjung berkenaan , kami berdua dengan rela hati meluahkan hasil seni tersebut..jeng...jeng..jeng..(maaf tiada gambar sbb cantekk sgt..he3). Hasilnya oklah..(actually kami main cucuk2 aje segala ruang yg ada..(sbb takmo membazir bunga kononnya..)

Acara peminangan berjalan dengan lancar. Family tunangan pakcik Udin sambut kami dengan sangat mesra..Rasa terharu sangat.Terima Kasih sesangat.Dan yang paling best ....makanannya sangatlah sedap (dengarnya tunang pakcik udin pandai masak...ni berita best sungguh..bolehlah minta resepi org N9 ....)

Perkahwinan InsyaAllah dalam bulan 5 tahun 2010..So bolehlah mula buat preparation sikit2 ye..Takdelah kelam kabut belakang hari..Anyway kami akan bersedia tolong apa-apa yg patut nanti ..(mcm tak biasa plak pakcik udin ni dlm hal suruh-menyuruh kakak2 yg baik hati ni...he3)

Selamat Bertunang...


8 ulasan:

-atiQah- berkata...

kak...ucapkan selamat bertunang utk pakcik udin..hehe.. :-)

oh ya, kalau boleh tlg jwb survey sy di http://pepelungu.blogspot.com/2009/12/tolong-jawabterima-kasih.html

terima kasih

zureen @ mama berkata...

Boleh sahaja adik pepelungu..nanti akak buat ye..wink2

ain berkata...

selamat bertunang untuk pak cik udin jugaa!!! semoga kekal hingga ke jinjang pelamin!!

zureen @ mama berkata...

Mudah-mudahan Kak Ain..

Aidi-Safuan berkata...

wah...besh2

noor afzan berkata...

tahniah kepada dia dan psangan tunangnya ye mama..
tq for following mine..=)

a1zudd1n berkata...

anak sedare ak..
panggil ak..
uncle udin..
same x??hehe

azieazah berkata...

Selamat bertunang yer UDIN.. moga jodoh dimakbulkan oleh NYA..

*psssttt saya suka tau dengan nama UDIN ni.. suka sangat.. klasik dan penuh nostalgia...